Blagodati učenja salavata u svakodnevnici muslimana Featured

Blagodati učenja salavata u svakodnevnici muslimana

Nalazimo se u mjesecu rođenja našeg voljenog Poslanika Muhammeda a.s. U ovom mjesecu se preporučuje dodatno donošenje salavata.

Rekao je Muhammed a.s.: 

Ko donese na mene jedan salavat, Allah donese na njega deset salavata, umanji mu se deset grijeha i podigne deset stepeni (deredžat).

Pozivamo Vas da podijelite svoja iskustva o blagodatima koje učenje salavata donosi u našu svakodnevnicu. To možete uraditi slanjem teksta redakciji Divithane, na temu ”Blagodati učenja salavata u svakodnevnici muslimana”, ili jednostavno komentarom na ovu objavu u kojem ćete podijeliti svoje iskustvo kako na Vas utiče donošenje salavata i koje ste promjene primjetili u svom životu. Tekstovi će biti objavljeni sa potpisom autora ili anonimno, ovisno od želje autora.

Možda Vaša priča inspirišete druge i podstakne ih da donose više salavata na voljenog Poslanika. Možda priča o Vašem salavatu donese olakšanje u nečiji život.

Hazreti Omer, r.a., kaže: “Dova je zaustavljena između Neba i Zemlje i od nje se ništa ne uspinje dok ne doneseš salavat na svog Vjerovjesnika, a.s.” (Tirmizija)

Poznati pobožnjak iz Damaska Ebu Sulejman ed-Darani kaže: “Ko ima namjeru da traži od Allaha neku potrebu neka počne sa salavatom, zatim neka traži svoju potrebu i neka to završi sa salavatom na Vjerovjesnika, a.s., jer Allah Uzvišeni prima salavate, a On je plemenitiji i dostojanstveniji od toga da odbije i vrati ono što je između dva salavata.” 

 

back to top