Prof. dr. Safija Malkić uručila diplome članicama Udruženja žena Featured

Prof. dr. Safija Malkić uručila diplome članicama Udruženja žena

U petak, 27. 05. 2016., u prostorijama Ćurčinice džamije, upriličena je tribina i svečano uručenje diploma i zahvalnica polaznicama svih edukativnih programa Udruženja žena MIZ Livno.
Ove godine diplome su dobile 42 polaznice, a od toga 21 diploma je uručena za svršenice Škole Kur'ana, kiraet II i III stepen.

 

Gosti ove manifestacije bili su, profesorica akaida u Gazi Husrev begovoj medresi u Sarajevu, dr Safija Malkić, te glavni imam GHB džamije, direktor GHB medrese i hafiz, prof Mensur Malkić.

Profesorica je cijelo predavanje posvetila odgoju inspirisanom odgojem Muhammeda a.s., a najveću pouku su mogle da uzmu mlade majke, obzirom da da je predavanje najvećim dijelom obuhvatalo govor o odgoju djece.
Profesorica Safija je nakon obraćanja, uručila diplome svim hanumama, s tim da se svakoj obratila i uputila lijepu riječ i topli osmijeh, što je bilo izuzetno značajno.
Zahvalnica je uručena i novoosnovanoj sekciji Klub mladih majki MIZ Livno, kao potvrda za cjelogodišnje djelovanje i programske sadržaje. Zahvalnicu je u ime svih majki, primila jedna od aktivnih članica Kluba.
Na kraju se obratio glavni imam Dževad ef Hadžić, izrazivši veliko zadovoljstvo i sreću što treću godinu zaredom Udruženje žena MIZ Livno, na čelu sa muallimama, izvodi generacije polaznica.

Last modified onPetak, 10 Juni 2016 10:21
back to top